Når en bog med godnathistorier omhandler jul og lægger ud med “Randalf”, Rudolphs oversete lillebror, fortalt af Thomas Brunstrøm – ham, der har skrevet bøgerne om den sjove Sallys far – kan det ikke gå …

Når en bog med godnathistorier omhandler jul og lægger ud med “Randalf”, Rudolphs oversete lillebror, fortalt af Thomas Brunstrøm – ham, der har skrevet bøgerne om den sjove Sallys far – kan det ikke gå galt.

Herhjemme grines af Randalf og den selvfede Rudolph, som taler “såd’n der”, tager selfies og står på skateboard. Randalf er den lille lillebror, der ikke rigtig er så heldig, indtil julemanden er for tyk til at komme gennem skorstenen. 

I bogsamlingen møder vi også moren, der er gået helt fra snøvsen og taler om påskeharer, at sole sig i sneen osv. på juleaftensdag. “Hun minder lidt om dig, mor”, fik jeg at vide af min datter. Hmm … Så er der også drengen, der får sig en lærestreg, da han efter en lidt dårlig opførelse oplever, at kalenderlyset vokser den forkerte vej: der bliver længere og længere til jul. Av!

Historierne i “Juleklar” er skrevet af forskellige forfattere som Nikolaj Kopernikus (skuespiller), Frida Brygmann og Thomas Korsgaard (forfattere til Minimund) og de to forfattere, Andreas Rissberg Nederland og Frederik Hansen (har blandt andet lavet serien Game On til computerspilselskere fra 8 år). Så det er et stærkt felt, der er vant til at underholde børn, og sammen med Thorbjørn Christoffersens illustrationer fungerer det rigtig godt.

For børn over 6 år, der godt kan lide at få fortalt eller selv læse sjove historier, og som glæder sig til jul, er denne oplagt som godnatlæsning i december måned.

Juleklar: Godnathistorier der får børn til at glæde sig i søvne. Frida Brygmann, Nicolaj Kopernikus, Andreas Nederland & Frederik Hansen, Glenn Ringtved, Thomas Brunstrøm, Kristina Aamand, Thomas Skov, Kasper Hoff, Gitte Løkkegaard og Thomas Korsgaard. Illustrator Thorbjørn Christoffersen. Forlaget Carlsen. 120 sider. Udgivet november 2020.