Han var blandt forhåndsfavoritterne og nu kan den unge forfatter kalde sig modtager af De Gyldne Laurbær

Thomas Korsgaard løber med De Gyldne Laurbær, som er en af de allervigtigste priser herhjemme og følger dermed i fodsporene på forfattere som Benny Andersen, Jane Aamund og senest sidste års modtager, Stine Pilgaard.

Thomas fik cirka halvdelen af stemmerne og vandt foran Morten Pape og Søren Ulrik Thomsen. Vinderen fortsætter dermed sit gode 2022, hvor han allerede er nomineret til MARTHA-prisen, Mofibo Awards og DR romanprisen og derudover solgt filmrettighederne til sin trilogien.

Han blev overrasket med de glædelige nyheder på sit forlag Lindhardt og Ringhof, hvor han bl.a. udtalte:
– Da jeg voksede op ude i Nørre Ørum, anede jeg ikke, hvordan man skrev og fik udgivet en bog. Men jeg vidste, der var noget, der hed De Gyldne Laurbær.

Thomas Korsgaard er født i 1995 og debuterede i 2017 som 21-årig med romanen Hvis der skulle komme et menneske forbi. Året efter udkom fortsættelsen, En dag vil vi grine af det og i 2021 udkom Man skulle nok have været der, der er det afsluttende bind i den populære serie om Tue.

I 2019 udkom novellesamlingen Tyverier, der kredser om hemmeligheder, ensomhed og store forhåbninger og i 2020 debuterede Korsgaard som børnebogsforfattersammen med veninden Frida Brygmann med bogen Minimund.

De Gyldne Laurbær er blevet uddelt siden 1949, hvor Martin A. Hansen fik hæderen. Det er de danske boghandler, der stemmer om, hvem der modtager prisen og i år blev det Thomas Korsgaard.

Kilde: Lindhardt og Ringhof

Foto: Simon Klein Knudsen