Til eftermiddag lancerede Mikrofest deres nyeste skud på stammen. I samarbejde med LiteraturHaus søsætter de nemlig nu initiativet LÆSEFEST – en ny bogklub, der på én gang lover både litteratursamtaler og fest og farver.

Der er gang i den på Ny Scene på Bogforum. Skaberne af Mikrofest – Christel Sunesen og Lars Emil Foder – er klædt i deres festligste gevandter. Mens de uddeler små farvede lotterisedler til det fremmødte publikum, springer den ene champagneprop efter den anden. Glassene fyldes op og der udbringes en skål, for i dag præsenteres et spritnyt skud på stammen – LÆSEFEST.

LÆSEFEST er skabt i et samarbejde mellem Mikrofest og LiteraturHaus og som initiativets navn selv afslører er der dømt både læsning og fest – alt sammen i fællesskabets og litteraturens navn. Her skal både læsere, forfattere, forlæggere og oversættere mødes og diskutere bogklubbens udvalgte værker under uhøjtidelige, men underholdende og inkluderende rammer.

På Ny Scene kunne Christel Sunesen og Lars Emil Foder i dag løfte sløret for bogklubbens første læseoplevelse. Til januar vil medlemmer af LÆSEFEST således modtage digtsamlingen Lystes jord af Rolf Sparre Johansen, som er omdrejningspunktet for bogklubbens første arrangement, der løber af stablen den første fredag i februar 2022.

Hos LÆSEFEST er der altså fokus på andre bøger end dem, der normalt bliver læst og diskuteret i de i forvejen eksisterende bogklubber. For som man kan læse på Mikrofests hjemmeside er det de store bøger fra små forlag, der er i fokus – og på den måde taler LÆSEFEST altså direkte ind i selve Mikrofests eksistensgrundlag.

Mikrofest er en nyere online boghandel, der har samlet alle udgivelserne fra 41 uafhængige mikroforlag. Her kan man finde de bøger, som ikke altid er lige til at finde på hverken de fysiske eller digitale hylder hos biblioteker og boghandler, og som heller ikke altid finder vej til dagbladenes kultur- og litteratursektioner.

På scenen fortalte Christel Sunesen og Lars Emil Foder, at man som medlem af LÆSEFEST får tilsendt de seks udvalgte bøger, som bogklubben skal opleve og diskutere til de seks forskellige LÆSEFESTER, som man vil blive inviteret til i løbet af 2022. Desuden indgår der en rabatordning, så man i endnu højere grad har mulighed for at få fat i den litteratur, som Mikrofest har samlet på deres hjemmeside.

Som en del af eftermiddagsarrangementet blev en række af udgivelserne på Mikrofest kort introduceret. I stafetanbefaling præsenterede syv forskellige personer hver en bog fra et af de mange mikroforlag, som er repræsenteret på onlineboghandlen. Og det er altså hér, lotterisedlerne kommer ind i billedet. For sideløbenende med bogstafet og champagneslurke, blev der – med en god gammeldags tombola – trukket lod om både mikroforlagsbøger og gavekort til Mikrofest. Ni heldige vindere forlod altså arrangementet med en ny læseoplevelse i lommen, men mon ikke de fleste gik derfra med en ny læseoplevelse på ønskelisten.

Mikrofest eftermiddagsarrangement var i den grad en kæmpefest!