Her på sidstedagen af Bogforum er det blevet tid til status. VI har snakket med forskellige deltagere på messen. Her er det Sanni Weber Kærsner, der kigger tilbage på weekenden.

COO Muusmann Forlag, Sanni Weber Kærsner om Bogforum 2021:

– Jeg synes det har været lidt specielt i år, fordi sidste år var aflyst. Så på den måde føles det som utrolig længe siden, at man har arrangeret messe og været omkring så mange mennesker. Det er også anderledes, at området er blevet så meget større. Vi har været spændt på, hvor meget det kunne mærkes, at scenerne var flyttet, så man skulle gå langt for at komme til dem.
I går synes jeg det var helt fint. Der var i hvert fald fyldt herinde og fredag var det lidt mere low, men det plejer det jo også at være. Overordnet synes jeg det har været okay.

Hvor mange stjerner vil du give Bogforum

– Jeg vil sige 3,5. Jeg synes, der er nogle problemer og det kommer der selvfølgelig, når man ændrer nogle ting. Men f.eks. synes jeg nogle scener er flyttet meget langt væk og vores scenetider har mildt sagt været elendige og folk har haft svært ved at scenerne. I gamle dage var scenerne mere åbne og selvfølgelig er det et lydmæssigt problem, men det gjorde, at folk kom mere tilfældigt forbi. Nu opdager du det ikke, hvis du ikke specifikt går efter det. Det betyder, at navnene og tiderne skal være stærke, for ellers sidder man ved tomme scener og det er der ikke nogen, det er tjent med.
Men folkene omkring messen har været supersøde og samarbejdsvillige, når vi havde vrøvl med noget, så det er positivt.

Kommer I igen næste år?

– Ja, det regner jeg med. Vi har været lidt bekymret i forhold til, hvor Bogforum stod efter aflysningen sidste år. Nogle har snakket om, at de ville lave deres egen messe i stedet for og hvis de store forlag faldt fra, hvad var der så tilbage? Det er de store forlag, der har de store navne og det er dem der trækker folk til. Uden dem tror jeg ikke det vil kunne bestå.

Foto: Kristian Sondt/Bogmarkedet