SPONSORERET INDHOLD!

Oplever du at du ikke får læst lige så mange bøger som du gerne vil i løbet af en måned eller et år? I en travl hverdag kan det være vanskeligt for alle at få tid til at læse for fornøjelsens skyld, derfor får du her nogle gode tips til at optimere din læselyst.

Måske er du en studerende der i forvejen læser en del bøger og tekster på studiet. Måske har du et fuldtidsarbejde og børn som optager din tid. Mange ting kan stå i vejen for sine interesser og sin lyst til at læse en god bog.

Mange vil gerne læse mere og det er da også en fantastisk måde at lære noget nyt på hvis man er til faglitteratur. Man har også muligheden for at dykke ind i en verden man ellers ikke vil kunne opleve i virkeligheden, hvis ikke det var for skønlitterære romaner. Men man ved ikke hvad man går glip af hvis ikke man læser bøgerne man har stående derhjemme.

Èn metode man kan anvende for at få sig selv til at læse noget mere er, at gøre bøgerne synlige og let tilgængelige. Hvis du stiller bøgerne frem på en reol eller et sengebord, gør du det nemme for dig selv at tage beslutningen om at åbne en bog. Du kan endda bygge din egen lille hylde med materialer fra Harald Nyborg.

Sæt dig til rette

Et andet vigtigt aspekt når det kommer til at finde motivationen til at læse, er måden du sidder på. For at sidde eller ligge ned i længere tid og læse, er det essentielt at din krop har det godt i den stilling. Man burde prøve forskellige stillinger, stole og endda hængekøjer for at få en fornemmelse af, hvordan man bedst kan lide at holde en bog.

Nogen vil finde stor fornøjelse i at ligge i en hængekøje under solens varme. Det kan give en mere afslappende læseoplevelse, når man ligger under den blå himmel og mærke en dejlig brise på sit ansigt.

Derudover vil det også være en hjælp hvis man, i stedet for at sætte sig et mål for hvor mange bøger man vil læse, sætter sig et mål i forhold til antal sidder. Uanset om det er 10 sider eller 50 sider du læser om dagen, vil du hurtigt komme igennem en masse litteratur ved blot at være konsekvent i din læsning. Lidt og regelmæssigt er bedre end meget og sjældent.

Det vigtigste er at man kommer i gang, selvom man begynder småt. Men du kan begynde med at tage et kig på Harald Nyborgs store udvalg af hængekøjer og – stole, så du vil nyde at sætte dig til rette hver gang du tager en bog frem.