Min nat med dig er et rigtigt fint resultat af et samarbejde mellem forfatter Tomas Lagermand Lundme (f. 1973) og bachelor i grafisk fortælling Frederikke Tornager (f.1996).
Det er begrænset, hvor mange tegneserier eller graphic novels …

Min nat med dig er et rigtigt fint resultat af et samarbejde mellem forfatter Tomas Lagermand Lundme (f. 1973) og bachelor i grafisk fortælling Frederikke Tornager (f.1996).

Det er begrænset, hvor mange tegneserier eller graphic novels jeg læser, men da der var noget ved forsiden til denne udgivelse, der talte til mig, trak jeg den ud af stakken af bøger. Og tak for den læseoplevelse!

To unge fyre mødes i firsernes København. Den ene tjener til dagen og vejen ved at have sex med tilfældige mænd på de offentlige toiletter, der dengang lå under Rådhuspladsen. Den anden drømmer om at skrive digte, og har digte af Michael Strunge med i rygsækken.

Mødet mellem de to rykker ved noget i dem begge. Der er den søde, praktiske (rygsæk, varm ekstra trøje), nedepåjorden-type, der ikke lader sig provokere overfor den pressede, udsatte, småaggressive fyr, der spiller langt mere sej end han er. Måske låner de af hinandens ro og energi? Og måske ser de i den anden, at der findes andre veje? Og dermed blive det nemmere at se, hvem man selv er.

Min nat med dig blander på fineste vis voldsomhed (fx sexscene mellem voksen betalende mand og den unge fyr) med humor (den ene unge fyr fortæller, at han læser Michael Strunge, hvortil den anden undrende spørger “frivilligt?”).

Godt et døgn er rammen om fortællingen. Vi er kortvarigt inde i de unge fyrers liv. Og alligevel når vi som læsere at opleve meget. Ikke så meget i det ydre, men i langt højere grad i deres indre. Så fint!

Tekst, handling, tematik og illustrationer går op i en højere enhed og samlet er Min nat med dig en vellykket fortælling, der rummer mange fine detaljer. Jeg er især imponeret af farvevalget, der primært spænder fra det støvede mørkeblå til de støvede lyse bordeaux og af de unge fyres udtryksfulde ansigter.

Her er link til forlagets hjemmeside, hvor du kan få en lille læseprøve af Den nat med dig.

Vi har her på bloggen anmeldt flere af Tomas Lagermand Lundmes udgivelser, der alle kredser om kærlighed, begær og om når livet spænder ben.

Tomas lagermand Lundme og Fred Tornager, Min nat med dig, Forlaget Fahrenheit, August 2020, 64 sider.