Hvis du tror det er trist og kedeligt at bo i et olle-kolle blandt eneste gamle mennesker – ja, så har du ikke hørt om seniorlandsbyen Coopers Chase – ‘Storbritaniens første luksus-seniorlandsby’. Tidligere var der et kloster på stedet, nu bor der omkring 300 personer, alle over 65. Lejlighederne er luksuriøse, det er velhavende ældre, […]
The post Torsdagsmordklubben af Richard Osman first appeared on Bogrummet.

Hvis du tror det er trist og kedeligt at bo i et olle-kolle blandt eneste gamle mennesker – ja, så har du ikke hørt om seniorlandsbyen Coopers Chase – ‘Storbritaniens første luksus-seniorlandsby’. Tidligere var der et kloster på stedet, nu bor der omkring 300 personer, alle over 65. Lejlighederne er luksuriøse, det er velhavende ældre, der bor her.  ¨..og når varevognene fra Waitrose-supermarkedet kører over kvægristene, klirrer alle vinflaskerne og pilleglassene.’ Her hygger man sig med god mad og vin, der foregår rigtig mange aktiviteter, man kan gå til fitness, danse Zumba, svømme i poolen – eller man kan være med i en af de mange klubber, beboerne har dannet.

Klubberne mødes i Puslespilstuen, og den vi hører om, hedder torsdagsmordklubben og har 4 medlemmer: Elisabeth, som stiftede klubben sammen med tidligere vicekommissær Penny, Joyce, Ron og Ibrahim.

‘Det var om torsdagen, for da var Puslespilstuen ledig i to timer efter Kunsthistorie og inden Fransk for begyndere. Det blev booket, og bliver stadig booket, under navnet Debatgruppe om japansk opera – det gør nemlig, at der aldrig kommer nogen og forstyrrer dem.’

Penny har taget sagsmapper med hjem, og klubben prøver at løse uopklarede sager. Men en dag sker der mord, Tony Curran, medejer af Coopers Chase, bliver slået ihjel i sit hjem. Torsdagsmordklubben beslutter sig for at hjælpe det lokale politi med at opklare mordet. Snart sker der endnu et mord.

Forvent ikke en krimi, der får dig til at sidde yderst på stolen og bide negle. Forlaget beskriver selv bogen som en blanding mellem Barnaby og Badehotellet. Og det er ikke helt ved siden af. Det er i hvert fald ikke en traditionel krimi. Der er meget humor i fortællingen, der er kærlighed, savn, omsorg, hjemmebag og hygge.

Der er virkelig mange personer at holde styr på, og handlingen er langsomt fremadskridende. Det er en fin og hyggelig bog, den er morsom og underholdende og vi møder personer med både triste og gode minder fra et langt liv. Både nye og gamle forbrydelser bliver opklaret.

Anmeldereksemplar

Lån bogen på biblioteket

The post Torsdagsmordklubben af Richard Osman first appeared on Bogrummet.