Den svenske forfatter og illustrator Gunilla Wolde nåede inden sin død i 2015, at skrive en række illustrerede børnebøger om drengen Totte, der går i børnehave. Bogserien om Totte følger bogens hovedpersoner over længere tid og i forskellige hverdags-situationer, der er genkendelige for børn og deres forældre. ”Totte hos lægen” er en af bøgerne i […]
The post Totte hos lægen af Gunilla Wolde first appeared on Bogrummet.

Den svenske forfatter og illustrator Gunilla Wolde nåede inden sin død i 2015, at skrive en række illustrerede børnebøger om drengen Totte, der går i børnehave.

Bogserien om Totte følger bogens hovedpersoner over længere tid og i forskellige hverdags-situationer, der er genkendelige for børn og deres forældre.

”Totte hos lægen” er en af bøgerne i bogserien om Totte.

I denne fortælling er Totte og hans mor på vej hen til lægen, hvor Totte skal undersøges. Lægen måler og vejer Totte, lytter til hans lunger og hjerte med det sjove apparat, der hedder et stetoskop.

Herudover bliver Totte trykket på maven og vaccineret i armen, hvilket Totte absolut ikke bryder sig om da det gør rigtig ondt, at blive stukket i armen med en nål. Heldigvis er hans mor der til at trøste ham bagefter.

Da Totte og hans mor er kommet hjem fra lægen leger Totte med sin bamse. Totte finder sig doktor-sæt frem og ordner en sprøjte til bamsen, der heller ikke er lun på ideen med, at blive stukket i armen, dog går det bedre da Totte finder sit lege-stetoskop frem og lytter på bamsens hjerte og lunger.

Bogen slutter hyggeligt med, at konkludere, at både Totte og bamsen nu er vaccineret så de ikke kan få farlige sygdomme – og det er jo rigtig godt.

”Totte hos lægen” er en helt klassisk børnebog, der egner sit til højtlæsning for børn i børnehave-alderen.

Fortællingen er kort og hverdagsnær, en historie, som mindre børn har let ved, at relatere sig til.
Bogen er rigt illustreret med relevante og gode tegninger og selve handlingen har en passende længde for mindre børn.

”Totte hos lægen” er en fin og klassisk bog, der stadig holder, selv efter den er blevet læst og genlæst adskillige gange.

Lån bogen på biblioteket

The post Totte hos lægen af Gunilla Wolde first appeared on Bogrummet.