Peter Laugesen er en af landets mest indflydelsesrige digtere, der siden sin debut i 1967 (med digtsamlingen ”Landskab”) har høstet mange rosende ord og desuden har været medlem af Det Danske Akademi siden 1997. På trods af, at forfatteren tidligere i år rundede de 75 år er han stadig en særdeles aktiv digter, der stadig […]

Peter Laugesen er en af landets mest indflydelsesrige digtere, der siden sin debut i 1967 (med digtsamlingen ”Landskab”) har høstet mange rosende ord og desuden har været medlem af Det Danske Akademi siden 1997.

På trods af, at forfatteren tidligere i år rundede de 75 år er han stadig en særdeles aktiv digter, der stadig er i besiddelse af en skarp pen.

”Traveling” er seneste digtsamling fra denne betydelige digters hånd.

Som titlen antyder handler digtene i denne bog om rejser. Ikke i betydningen langvarige rejser til udlandet, mere som en slags rejse i forfatteren selv, hvor læseren stifter bekendtskab med forfatterens indre verden. Bogen kan måske bedst beskrives som en bog fyldt med minder, drømme og om den erfaring, der følger af, at have levet i 75 år.

Digtene handler om så forskellige emner som fuglekvidder eller rejser med toget under Storebælt – ofte garneret med referencer til nogle af forfatterens velkendte helte som John Coltrane eller Picasso. Man kan spørge sig selv om der dog overhovedet kan komme et sammenhængende væk ud af, at sammenblande tekster om så forskellige emner – og det kan der faktisk godt. Der er endda tale om en rigtig god bog, som denne anmelder synes vældig godt om.

”Traveling” er på mange måder en rigtig fin, eftertænksom og solid digtsamling. Denne anmelder vil ikke påstå, at der er tale om nyskabende tekster, der viser nye sider af forfatteren, men der er alligevel tale om tekster af høj kvalitet – og jeg er ganske enig i den beskrivelse en anden anmelder har givet af bogen: det er en langtur på liv og død i kroppens og sindets biograf.

Nye læsere af Peter Laugesen kan med fordel starte med at læse ”Traveling” hvis de vil stifte bekendtskab med denne glimrende digter. Læsere, der allerede kender til forfatterens værker kan ved at læse denne bog blive bekræftet i, at Peter Laugesen stadig er en af landets fremmeste forfattere.

Lån bogen på bibliotek.dk