Ude i kulden af Linda Castillo er den 12. bog i serien om Kate Burkholder, som er politichef i Painters Mill, Ohio. Painters Mill ligger i et stort amishsamfund. Se rækkefølgen af serien nederst i indlægget. Forlagets beskrivelse: “Da Adam Lengacher er på kanetur med sine børn i en kraftig snestorm, kommer de forbi en… Læs mere Ude i kulden af Linda Castillo

Ude i kulden af Linda Castillo er den 12. bog i serien om Kate Burkholder, som er politichef i Painters Mill, Ohio. Painters Mill ligger i et stort amishsamfund.

Se rækkefølgen af serien nederst i indlægget.

Forlagets beskrivelse:

“Da Adam Lengacher er på kanetur med sine børn i en kraftig snestorm, kommer de forbi en bil, der er kørt fast i en snedrive. Chaufføren er en bevidstløs kvinde, frosset halvt ihjel. Lengacher ringer efter politichef Kate Burkholder, der til sin store forbavselse opdager, at kvinden er Gina Colorosa – hendes bedste veninde, da hun gik på politiskolen. Men genforeningen tager en ildevarslende drejning, da det viser sig, at Gina er eftersøgt for drabet på en undercoveragent. Gina fastholder, at hun er uskyldig. At det er falske anklager fra korrupte politibetjente, der vil lukke munden på hende, fordi hun var ved at melde dem for lovovertrædelser.

Mens Kate nærmer sig sandheden, ligger en morder på lur, og hun må konfrontere en virkelighed, der ændrer alt, hvad hun troede, hun vidste. Ikke kun om venskab, men om hele den institution, hun har viet sit liv til.”

Billede af: Ude i kulden + de øvrige bøger i serien om Kate Burkholder skrevet f Linda CastilloUde i kulden + de øvrige bøger i serien om Kate Burkholder skrevet f Linda Castillo

Ude i kulden begynder lige på og hårdt – min første tanke var, at der er lidt Jack Reacher (Lee Child) over starten. Men efter den actionfyldte start, så synes jeg, at en stor del af Ude i kulden bliver lidt mere stille end de forrige bøger i serien. En stor del af fortællingen er dialog, tanker og tilbageblik – og det er ikke en blodig fortælling.

Da jeg allerede har anmeldt flere af bøgerne i serien om Kate Burkholder, vil jeg anbefale, at man læser disse anmeldelser, da jeg prøver at undgå for mange gentagelser. Både person- og miljøbeskrivelser har jeg været omkring tidligere – de er gode i alle bøgerne og selvfølgelig også denne. En ting, som jeg virkelig fandt spændende i Ude i kulden er, at man hører ret meget om Kate Burkholders liv i tiden før hun blev politichef.

Ude i kulden er på visse steder fortalt med et strejf af humor – ikke, at det er en humoristisk bog. Men den humor, som er med i bogen, er bare lige mig – og på en eller anden måde, så synes jeg, at den træder tydeligere frem i denne bog, end jeg har oplevet i de øvrige i serien.

De fleste krimier tager fart til slut, og det er også tilfældet med Ude i kulden – jeg kunne dog godt have ønsket mig, at denne fart og spænding havde været lidt bedre fordelt. Jeg kunne i hvert fald godt have brugt lidt mere undervejs. Samtidig blev jeg heller ikke vildt overrasket til sidst, det kunne jeg godt have ønsket mig.

I Ude i kulden er det ikke amish-folket, det er i centrum for forbrydelsen, derimod bliver de ganske ufrivilligt inddraget i en sag, som kommer til at udspille sig i deres midte.

Et citat fra bogen, som jeg synes særligt godt om:

“Livet ville være den bedste læremester, hvis altså det ikke var sådan, at hovedparten af os ikke er særligt interesserede elever.”

Nu kom anmeldelsen måske til at virke lidt negativ, og det var faktisk ikke meningen, jeg var nok bare bange for at gentage mig selv fra de forrige anmeldelser, hvor jeg har trukket flere af de gode ting frem. Og uanset anmeldelsen, så har jeg sagt/skrevet det før – men gør det gerne igen. Jeg ELSKER bøgerne om Kate Burkholder – og selvom jeg ikke synes, at Ude i kulden er den bedste bog i serien, så var den stadig umulig at slippe, da jeg først var gået i gang.

Billede af: 4 af 6 stjerner /Tine4 af 6 stjerner /Tine

Seriens rækkefølge:

1. Tvunget til tavshed
2. Bøn om tavshed
3. Bryd tavsheden
4. Meldt savnet
5. Sidste åndedrag
6. Døden venter
7. Efter stormen
8. De ugudelige
9. På afveje
10. I al hemmelighed
11. Vanæret
12. Ude i kulden

Forlag: Hr. Ferdinand /Politikens forlag
ISBN: 9788740064254
Udgave: 1. udg. 2021
Originaltitel: Outsider
Oversætter: Henrik Enemark
Sider: 345

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.