Forlaget skriver: indenfor retsmedicinen. I denne bog fortæller han om et liv, der har ført ham fra fødelandet Norge via Spanien til Danmark. Han tager os også med til USA, hvor han uddannede sig til retsmediciner og fik set sin del af skudofre og narkorelaterede dødsfald. Gennem sin karriere har han udført eller superviseret tusindvis … Continue reading Udenfor skinner solen Af Hans Petter Hougen

Forlaget skriver: indenfor retsmedicinen. I denne bog fortæller han om et liv, der har ført ham fra fødelandet Norge via Spanien til Danmark. Han tager os også med til USA, hvor han uddannede sig til retsmediciner og fik set sin del af skudofre og narkorelaterede dødsfald. Gennem sin karriere har han udført eller superviseret tusindvis af obduktioner i Danmark og i mange andre dele af verden, blandt andet et krigshærget Balkan i 1999, et tsunamiramt Thailand i 2004 og et smadret Gaza i 2014, som er noget af det værste retsmedicineren har oplevet.

I “Udenfor skinner solen” reflekterer Hans Petter Hougen over livets skyggesider, som har udgjort så stor en del af hans arbejdsliv. Han fortæller om mange af de sager, der har gjort indtryk på ham undervejs. Fra den menneskelige ondskab, som folder sig ud i krige og kriminalsager, til naturkatastrofer og trafikulykker, som brat kan smadre familiers liv. Hvordan vænner man sig til det, og bliver det aldrig for meget? Hans Petter Hougen, f. 1949 i Oslo, professor i retsmedicin. Over 30 års erfaring fra Retsmedicinsk Institut ved Københavns Universitet med fokus på skud- og eksplosionsskader samt anvendelse af retsmedicin i internationalt menneskerettighedsarbejde.

Udenfor skinner solen er skrevet af en af landets bedste og mest anderkendte retsmediciner Hans Petter Hougen og bogen er hvis man som mig er krimielsker, bare det rene guf. Her kommer man helt tæt på, hvordan en retsmediciner arbejder og hvilke valg de til tider står overfor. Jeg synes, at det er fascinerende at få et indblik i, hvor meget de kan få ud af at kigge på den døde krop og hvordan man så stille og roligt ligger puslespillet for til sidst at få det til at gå op, så politiet har noget at arbejde videre med, når det omhandler mord. Man må sige, at Hans Petter Hougen er en berejst mand, der har oplevet lidt af hvert i sin karriere og så er han en gudsbenådede fortæller og det skinner virkelig igennem i denne bog, som er fyldt med gruopvækkende detaljer og små sjove historier. Dette er en bog, som jeg faktisk ikke havde lyst skulle slutte, for jeg ville bare have mere og det virker som om, han har meget mere at fortælle og man lapper det i sig. Jeg vil helt klart anbefale, at man tager en pause fra fiktionens verden og kaster sig over denne bog.

 

fire krimihjerter

Har du læst den? Hvad synes du?