Uhyrlige historier indeholder fem historier, hvor vi blandt andet møder Onkel Pedro som er verdens mester i at klatre i lygtepæle, har tæsket en bjørn, brækket ryggen på en haj og kæmpet mod sørøver. Børge B, der var verdens bedste søn ifølge hans forældre, bare ikke til at tisse i toilettet. Pedes uhyrer, som bliver […]

Uhyrlige historier indeholder fem historier, hvor vi blandt andet møder Onkel Pedro som er verdens mester i at klatre i lygtepæle, har tæsket en bjørn, brækket ryggen på en haj og kæmpet mod sørøver. Børge B, der var verdens bedste søn ifølge hans forældre, bare ikke til at tisse i toilettet. Pedes uhyrer, som bliver levende og skræmmer hans forældre, til at blive gode venner igen. Bernard der stikker af hjemmefra og finder en pistol og skyder hul i himlen. Og Tobias der møder en havmand, som egentlig slet ikke er så uhyggelig.

Det første indtryk af bogen, var virkelig positiv. Bogen så sjov ud, med dens sjove og anderledes tegninger. Men da jeg begyndte at læse de fem historier, blev jeg ret skuffet. Historierne skulle egentlig henvende sig til børn fra 5+, men sproget og den ret barnlige måde som de forskellige historier er skrevet på, vil jeg tro at børn fra fem år ville synes de var kedelige. De yngre børn ville nok heller ikke fanges af dem, da historierne er kedelige og alt for lange, teksterne er ofte ret tåbelige og ikke sjove. Det er lidt synd, for de ting der skrives om, såsom at passe ind, angst, vrede, er gode emner som altid er relevante, men det er ikke lykkes forfatteren at formidle dette på en god måde. Det eneste positive ved bogen er, illustrationerne som er lavet af Charlotte Pardi.

Lån bogen på biblioteket