Det vrimler med krimiforfattere, og der er god mulighed for at holde sig til dem, man kender, men heldigvis kommer der nye stjerner på himlen, og en sådan er Nele Neuhaus for mig. Umiddelbart var jeg i tvivl om, om forfatteren var en kvinde eller en mand. Nele Neuhaus er en kvinde, men det mærker […]

Det vrimler med krimiforfattere, og der er god mulighed for at holde sig til dem, man kender, men heldigvis kommer der nye stjerner på himlen, og en sådan er Nele Neuhaus for mig.

Umiddelbart var jeg i tvivl om, om forfatteren var en kvinde eller en mand. Nele Neuhaus er en kvinde, men det mærker man ikke i ”Ulven”, for det er en grum krimi med mange ubehagelige detaljer og dødsfald. Der er ikke så meget privatfnidder ind over her som f.eks. i de svenske femi-krimier.

”Ulven” hedder på tysk ”Böser Wolf”, og jeg kan bedre lide den tyske titel, der direkte oversat betyder ”stygge ulv” – for det er, hvad ulven i bogen er: styg, uhyggelig og grusom. Og Rødhætte har ingen chance for  at slippe væk!

Der er mange personer at holde styr på, og da jeg var nået nogle kapitler ind i bogen, måtte jeg starte forfra, fordi der var så mange spor og en del spring i tid og sted.

Når det er sagt, så er det en rigtig god historie med et godt plot, som først rigtig går op for læseren langt inde i fortællingen.

Hvem er den døde pige, der flyder i land midt under en ungdomsfest, der er gået af sporet og endt i druk? Hvorfor fik en dygtig advokat en deroute og lever nu spartansk i en gammel ussel campingvogn? Hvad er det for en historie, som den berømte TV-vært er kommet på sporet af, der gør, at hun bliver overfaldet og voldtaget? Hvorfor skal en kvinde lide tørste-døden for rullende kamera?

Barske sager og en barsk historie om pædofili og børnemishandling med nogle af samfundets spidser i front. Alt bliver vendt på hovedet, og ligesom man troede, at nu havde man nok regnet det ud, så tipper Nele Neuhaus bægeret og lader det flyde over.

Bogen er med sine 474 sider noget af en uhandy sengekammerat, men absolut et bekendtskab værd. Det er 6. bog i serien om Pia Kirchhoff og Oliver von Bodenstein, men kan sagtens læses som en selvstændig bog.

Bogen er filmatiseret på tysk.

Lån bogen på biblioteket