Det er ikke så længe siden, jeg læste Savnet som er 1. del af Lone Theils krimiserie, Hjemvendt. Nu har jeg også fået læst 2. del, Undergravet. Bøgerne er oprindeligt udgivet som  Mofibo Originals, e- og lydbøger, inden de udkom som trykte bøger. Originals er et samarbejde mellem forlaget People’s og abonnementstjenesten Mofibo. Bogens bagsidetekst: “Signe Brask har… Læs mere Undergravet af Lone Theils

Det er ikke så længe siden, jeg læste Savnet som er 1. del af Lone Theils krimiserie, Hjemvendt. Nu har jeg også fået læst 2. del, Undergravet.

Bøgerne er oprindeligt udgivet som  Mofibo Originals, e- og lydbøger, inden de udkom som trykte bøger. Originals er et samarbejde mellem forlaget People’s og abonnementstjenesten Mofibo.

Bogens bagsidetekst:

“Signe Brask har det svært med sin nye chef. For at ydmyge hende har han sendt hende til Klitmøller, hvor hun skal vikariere som patruljebetjent. 

Men der går ikke længe, inden Signe står med en ny sag. Præstens unge, smukke kone er sporløst forsvundet. Snart viser det sig, at der under overfladen ulmer en voldsom religionskrig i det lille samfund af fiskere og surfere. 

Opklaringsarbejdet med den lokale betjent Dennis er tungt. Samtidig bliver Signe konfronteret med sin egen fortid på en måde, der ændrer hendes liv for altid.”

Billede af: Savnet og Undergravet af Lone TheilsSavnet og Undergravet af Lone Theils

Undergravet foregår som Savnet også i Nordvestjylland, men denne gang udspiller historien sig i Thisted og Klitmøller, da Signe er blevet udlånt fra Holstebro. Signe har en ret negativ forhistorie med den nye chef – og han vil ikke lade fortiden hvile i fred, og han har derfor udsendt hende som patruljebetjent.

I Undergravet får Signe en ny makker, Dennis. Signe er ikke så vild med ham – og jeg tænker, at det nok smitter lidt af. Men efterhånden som fortællingen skrider frem synes jeg bedre om ham. I forbindelse med mødet med Dennis hører vi også om arbejdsmoralen i Thisted – og jeg kan da blive lidt urolig, hvis det er generelt for politiet at “slappe af” så meget, som man får indtryk af, at de gør i Thisted. Det er helt ok med faste arbejdstider, så vidt som muligt, men de virker faktisk lidt “arbejdssky”.

Vi kommer ret tæt på Signe og hendes privatliv, både ting der knytter sig til fortiden, men bestemt også ting i Signes liv i nutiden. Signe er blevet kæreste med Karen – og det er ikke alt i et parforhold, der er lige let. Der er dog noget af det, som vedrører både Signe og “sagen”, som jeg synes er lidt for “tilfældigt” – men samtidig giver det et fint lag i plottet.

Undergravet er velskrevet og plottet har en fin opbygning. Historien er spændende – men ikke hårrejsende uhyggelig eller blodig. Jeg fik en ganske pludselig mistanke – lidt for tidligt, men blev ledt fra det igen, men…. Og jeg var ikke mindre fænget af den grund – sikkert fordi jeg ikke havde nogen ide om, hvordan eller hvorfor…

Der er flere emner i bogen, men de vigtigste for mig var selvfølgelig krimiplottet, men emner som religion, nytænkende/moderne præster og ikke mindst familierelationer er også vigtige.

Undergravet slutter med en cliffhanger – som jeg dog havde forventet, man uanset så er det spændende, hvad der sker efter det?!

Begge bøger om Signe Brask er velfortalte – og rimeligt let- og hurtigt læste. Undergravet fængede mig ikke helt så meget som Savnet – men ikke desto mindre glæder jeg mig til at møde Signe Brask igen. Hvis man har læst begge bøger, så kan jeg også anbefale Lone Theils serie om Nora Sand, som starter med Pigerne fra Englandsbåden.

Billede af: 4 af 6 stjerner /Tine4 af 6 stjerner /Tine

Forlag: People’s
ISBN: 9788772383712
Udgave: 1. udg. 2021
Sider: 324

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.