‘Urmageren i Filigree Street’ er en hyggelig eventyrroman om den unge mand Thaniel og hans møde med sær japansk urmager ved navn Mori, der har nedsat sig i London. Inden Thaniel mødte Mori, havde han et kedeligt job som telegrafist hos Indenrigsministeriet. Jobbet holdt ham i gang, og gjorde ham i stand til at forsørge sig […]

‘Urmageren i Filigree Street’ er en hyggelig eventyrroman om den unge mand Thaniel og hans møde med sær japansk urmager ved navn Mori, der har nedsat sig i London. Inden Thaniel mødte Mori, havde han et kedeligt job som telegrafist hos Indenrigsministeriet. Jobbet holdt ham i gang, og gjorde ham i stand til at forsørge sig selv og sin søster. Ud over jobbet levede han en stille tilværelse med faste rutiner. Disse bliver han slået ud af, da en bombe fremstillet med et meget avanceret og præcist urværk sprænger i luften få hundrede meter fra ham. Og denne bombe leder ham af omveje til Mori.

‘Urmageren i Filigree Street’ er en underholdende bog med masser af handling. Desværre kunne bogen til tider godt være en smule forvirrende. Den springer af og til i tid og sted uden nogen egentlig indikation på at det er sket, og jeg måtte flere gange bladre tilbage for at se om jeg mon havde sprunget en side over, hvilket jeg aldrig havde. Det ændrer dog ikke på, at ‘Urmageren i Filigree Street’ er en interessant bog med en god historie.

Der er masser af lag i historien at holde styr på og leve sig ind i. Vi hører om livet i Japan, om kvindekamp og frihedskamp, om arbejdet i et ministerium, om venskaber der udvikler sig, om bomber og konspirationsteorier, og om en kvinde, der gerne vil have lov at dyrke sin passion, nemlig videnskaben. Bogen tager altså rigtig mange temaer op, og formår at binde dem sammen i en større enhed, så alle de små bi-historier giver mening.

 

Lån bogen på biblioteket