Så kom der endnu en krimi fra J.K. Rowling om den ukuelige detektiv Strike og hans makker Robin. Og hvilken en! Jeg synes denne er den klart bedste fra hendes krimi-hånd! Fart over feltet fra starten, en umiddelbart uløselig gammel forsvindingsag og sidst men ikke mindst, det spirende forhold mellem Strike og Robin.. Der er […]
The post Ustyrligt blod af Robert Galbraith first appeared on Bogrummet.

Så kom der endnu en krimi fra J.K. Rowling om den ukuelige detektiv Strike og hans makker Robin.

Og hvilken en! Jeg synes denne er den klart bedste fra hendes krimi-hånd! Fart over feltet fra starten, en umiddelbart uløselig gammel forsvindingsag og sidst men ikke mindst, det spirende forhold mellem Strike og Robin..

Der er dog ikke kun godt nyt om Strike. Hans tante Joan har fået konstateret kræft, så Strike og hans søster må ofte hjem til Cornwall og se til hende. Der er også gang i detektivbureauet, faktisk har presseomtalen fra sidste sag skabt en venteliste. Der er derfor kommet flere freelance medarbejdere til, heriblandt den nyligt fraskilte Morris, der har et godt øje til Robin, der også ligger i skilsmisse. Robin er dog på ingen måde interesseret, da hun har erkendt, at hun har følelser for Strike.

Bogens hovedsag er om lægen Margots forsvinden tilbage i 1974. Det er hendes datter, der kontakter Strike og vil bede ham om at se på sagen igen. Liget blev aldrig fundet og man formoder, at hun var en af de mange ofte for seriemorderen Creed, der havde adskillige kvindemord på samvittigheden. Strike får de gamle sagsakter og det viser sig hurtigt, at den gamle efterforsker på sagen ikke var helt tilregnelig. Og Strike og Robin finder langsomt, men sikkert nye spor samt mange fortielser i sagen. Måske var det slet ikke seriemorderen, det stod bag? Margot havde trods alt et par fjender i sit liv, men hvem gjorde det? Eller stak hun måske bare af fra det hele?

Bogens plot er virkelig flot gennemtænkt, jeg havde slet ikke regnet noget ud, før det hele bliver afsløret. Hun er en mester i plots, hende Rowling.
Og hele historien om Strike og Robins forhold udvikler sig også. Dog spøger Strikes ekskæreste Charlotte stadig..

Det bliver altså 5 ud af 5 mulige stjerne til “Ustyrligt blod”. Svær at lægge fra sig og spænding til sidste side. Læs!

Lån bogen på Biblioteket

The post Ustyrligt blod af Robert Galbraith first appeared on Bogrummet.