Her er endnu en bog i Læs selv med læsebæsternes serie. Henvender sig til de lidt større børn som er læseudfordrede, har dysleksi, eller som blot ikke er så hurtige til at komme i gang med at lære at læse. Alle bøger i serien lærer barnet et nyt svært ord der staves igennem, og ellers […]
The post Væk aldrig en sovende zombie af Charlotte T. Frobenius first appeared on Bogrummet.

Her er endnu en bog i Læs selv med læsebæsternes serie. Henvender sig til de lidt større børn som er læseudfordrede, har dysleksi, eller som blot ikke er så hurtige til at komme i gang med at lære at læse. Alle bøger i serien lærer barnet et nyt svært ord der staves igennem, og ellers holdes lixtallet på 5 til 6 og er derfor egnet til letlæsning/øvelse. Og bestemt også bøger der egner sig til at blive læst højt.

Denne bog handler om Bo som vågner og bliver bange, da der ligger en zombie i sofaen i stuen og sover. Men den virker nu ikke helt så farlig som man skulle tro. Og dog, for der ligger altså et ben på gulvet. Da Bos far vågner finder Bo og han sammen ud af, at det jo altså blot er morfar som sover på sofaen, og at det er gebisset som er faldet på gulvet. Men man kan jo nemt tage fejl i søvne og tro det er en zombie, der har valgt at overnatte. For ens fantasi kan jo hurtigt bestemme at det er sådan det er. Også selv om det slet ikke passer.

Og fantasien kommer i den grad på arbejde undervejs her. For med de flotte illustrationer er det nemt at leve sig ind i hovedpersonens tankegang, og man bliver derfor hevet ind i en verden som er lidt uhyggelig, lidt spændende og meget sjov på en og samme tid. Det er virkelig flot klaret af forfatteren at hun rammer noget der bare kan fange børns opmærksomhed med det samme, samtidig med at de kan lære noget af selve bogen. Et fint lille værk, som sagtens kan stå alene, men hvor man bliver nysgerrig på de andre bøger i serien, ikke mindst fordi de kort beskrives bagerst i bogen.

Anmeldereksemplar.

The post Væk aldrig en sovende zombie af Charlotte T. Frobenius first appeared on Bogrummet.