Så har Troels lavet et nyt værk. Og jeg er mere begejstret denne gang end sidst, da jeg ved hans første værk havde lidt svært ved at greje hvordan jeg skulle læse og skrive om det. Mest fordi det ikke er en traditionel tegneserie, men stadig minder mere om et grafisk værk med lidt tekst. […]
The post Venskabskanalen Tøzan af Troels Reinholdt Møller first appeared on Bogrummet.

Så har Troels lavet et nyt værk. Og jeg er mere begejstret denne gang end sidst, da jeg ved hans første værk havde lidt svært ved at greje hvordan jeg skulle læse og skrive om det. Mest fordi det ikke er en traditionel tegneserie, men stadig minder mere om et grafisk værk med lidt tekst. Men det fungerer, og jo mere jeg læser af forfatteren jo mere bliver jeg suget ind i den verden af absurd og lidt skøre vitser, som de enkelte tegninger egentlig repræsentere.

Vi har her at gøre med et større værk, hvor der er lidt lettere stemning og lidt mindre grovkornet humor, omend vi stadig bevæger os på grænsen til noget der er sarkastisk, samfundsbeskuende og stereotypt med kant. For eksempel møder vi Tøzan, som er en noget mere feminin udgave af ham vi ellers kender som Tarzan. Her er skruet godt op for hvordan man opfatter forskellige personer i virkelighedens verden, og vi møder den grænseløse ironi som der sker rundt om os alle til daglig.

Om man så er til denne type af reaktioner overfor vores samfund er jo meget blandet, og jeg kan levende forestille mig at nogen vil have meget svært ved at forstå de satiriske tegninger. Mens jeg samtidig må sige, at når man selv har en ret sort humor og trives godt med at forstå de modsætninger der er i livet, så er man altså ret godt underholdt.

Man kan sagtens læse værket ud i en køre, men man kan også gå til og fra og så trække lidt på smilebåndet, når man støder på en ny tegning af forfatteren. Det er et virkelig godt tænkt koncept, også selvom det måske ikke er de mest teknisk korrekte tegnemetoder der er benyttet. Men det at der er tegnet i frihånd gør det hele lidt mere rustikt og spændende, da det skiller sig ud fra mængden. Stor ros for det.

 

Anmeldereksemplar.

The post Venskabskanalen Tøzan af Troels Reinholdt Møller first appeared on Bogrummet.