”Vi er her” er en digtsamling på beskedne 87 sider, der er skrevet af Liv Sejrbo Lidegaard, en forfatter, som jeg ikke havde stiftet bekendtskab med før jeg fik denne digtsamling mellem hænderne. Der er tale om en stærk digtsamling, der handler om naturen, forelskelse, liv og død, bilture ned gennem Europa, om altings indbydes […]

”Vi er her” er en digtsamling på beskedne 87 sider, der er skrevet af Liv Sejrbo Lidegaard, en forfatter, som jeg ikke havde stiftet bekendtskab med før jeg fik denne digtsamling mellem hænderne.

Der er tale om en stærk digtsamling, der handler om naturen, forelskelse, liv og død, bilture ned gennem Europa, om altings indbydes afhængighed og forelskelse – for nu blot at nævne nogle af de emner, der skrives om. Med andre ord emner, som de fleste af os kan relatere os til – og derfor vil jeg mene, at mange læsere vil fatte interesse for netop denne digtsamling.

Digtene er billedrige og poetiske, der skrives f.eks. om et blad, der falder af træet, hvordan vinden blæser og en kålorms kryben, men også om at droppe ind på en bar med sine venner, om at kysse en anden kvinde og om at gå i sin mormors gamle trenchcoat gennem aprils byger med et karamelliseret æble i den ene hånd, som forfatteren har lyst til at spise.

Liv Sejrbo Lidegaard skriver om hverdagen og om det store i det små og om at være til som menneske i en verden, der til tider kan synes kaotisk. Hun gør det godt. Faktisk rigtig godt, jeg er ganske begejstret for hendes måde at skrive på. Skrivestilen kan vel bedst betegnes som, at der indfanges øjeblikke og stemninger, men ikke nødvendigvis stemninger og øjeblikke, der hænger sammen. Det medfører, at digtsamlingen som bog kan virke lidt fragmentarisk, men jeg kan vældig godt lide bogen alligevel – det er en smuk læseoplevelse.

Bogen får 4 solide stjerner med på vejen, det er en ganske fremragende digtsamling, som jeg gerne vil genlæse ved lejlighed.

Lån bogen på Bibliotek.dk