Per Østergaard har skrevet endnu en letlæsningsserie, serien hedder Victor og far. Bøgerne har et lixtal på 5-6 og et lettal på 14-15. Tina Burholt har lavet de fine og farvestrålende illustrationer. Bøgernes bagsidetekster: Victor og far bygger en borg: “Det er vinter. Victor vil ud at lege i haven. Han vil gerne have far… Læs mere Victor og far 1-4 af Per Østergaard

Per Østergaard har skrevet endnu en letlæsningsserie, serien hedder Victor og far. Bøgerne har et lixtal på 5-6 og et lettal på 14-15.

Tina Burholt har lavet de fine og farvestrålende illustrationer.

Billede af: Victor og far 1-2 af Per ØstergaardVictor og far 1-2 af Per Østergaard

Bøgernes bagsidetekster:

Victor og far bygger en borg: “Det er vinter. Victor vil ud at lege i haven. Han vil gerne have far med. Men far er træt af al den sne.”

Victor og far på tur: “Victor og far er på tur. De står deres telt op under et højt træ. De de har spist aftensmad lægger de sig til at sove. Det bliver en nat de sent vil glemme!”

Victor og far sætter en båd i vandet: “Far har købt en robåd. Victor glæder sig. I dag skal han og far sætte båden i vandet. Men det går ikke helt efter fars plan.”

Victor og far bygger en hule: “Victor og far bygger en hule til Victor. Victor vil sove i den. Der skal være lys i den, så han kan læse i blade. Men det bliver ikke helt let at få lavet lys.”

Billede af: Victor og far 3-4 af Per ØstergaardVictor og far 3-4 af Per Østergaard

Som skrevet har de fire bøger i serien et forholdsvis lavt lixtal. Bøgerne henvender sig til de begynderlæsere, som ikke behøver lydrette bøger – og som har måske har knækket eller er lige ved at knække læsekoden.

Teksten er delt i ganske korte afsnit, som består af forholdsvis enkle sætninger. Der er ikke meget tekst på hver side, hvilket gør teksten både overskuelig og læsevenlig. Der findes kun meget få ord i teksten, som er på mere end to stavelser.

Billede af: Opslag i Victor og far bygger en borg af Per ØstergaardOpslag i Victor og far bygger en borg af Per Østergaard

Bøgerne i Victor og far-serien henvender sig måske umiddelbart mest til drenge, da bøgerne kun handler om drenge/mænd – men uanset køn, så tænker jeg, at de fleste læsere vil kunne genkende nogle af historierne fra deres egen hverdag – og på den måde vil de sagtens kunne leve sig ind i historierne. Gad vide, om ikke de fleste børn fanger en del flere detaljer i hverdagen, end de voksne går rundt og tror?

Historierne virker meget realistiske, og de bliver fortalt med et strejf af humor. Jeg bliver som sædvanligt en smule duperet af, hvor meget forfatteren kan fortælle med så få og forholdsvis lette ord.

Billede af: Opslag i Victor og far sætter en båd i vandet af Per ØstergaardOpslag i Victor og far sætter en båd i vandet af Per Østergaard

Handlingen i bøgerne bliver suppleret af farverige illustrationer, der som sagt er lavet af Tina Burholt. Illustrationerne passer godt til teksten – og de vil for nogle læsere være med til at hjælpe læsningen på vej, hvis der er brug for illustrationer at støtte sig op af.

Bøgerne er som de øvrige fra Forlaget Elysion flot indbundet. Det er Tina Burholt, der har lavet illustrationer i alle bøgerne, hvilket giver en fin sammenhæng. Selvom bøgerne er nummereret, så behøver de ikke bliver læst i rækkefølge.

Victor og far er en rigtig fin serie, som kan læses af alle begynderlæsere – her er ikke en forudsætning om en særlig interesse (som fx. fodbold, dyr eller andet). Hvis læserne kan lide denne serie, så vil Fie og far-serien måske også falde i deres smag. Sværhedsgraden i de to serier er meget tæt på hinanden.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine5 af 6 stjerner /Tine

Victor og far bygger en borg – 1
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772143262
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 27

Victor og far på tur – 2
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772143279
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 27

Victor og far sætter en båd i vandet – 3
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788774011569
Udgave: 1. udg. 2021
Sider: 27

Kagen ringer – 4
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788774011576
Udgave: 1. udg. 2021
Sider: 27
___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.