[anmeldereksemplar] De fleste krimifans kender nok Camilla Läckberg fra krimiserien om Fjällbacka. Nu er Camilla Läckberg aktuel med den anden bog i thrillerserien om Faye, som ikke er en del af før omtalte serie. Vinger af sølv er fortsættelsen til Det gyldne bur, som dog også har tråde til Fjällbacka, men ikke til Erica Falck og… Read More Vinger af sølv af Camilla Läckberg

[anmeldereksemplar]

De fleste krimifans kender nok Camilla Läckberg fra krimiserien om Fjällbacka. Nu er Camilla Läckberg aktuel med den anden bog i thrillerserien om Faye, som ikke er en del af før omtalte serie. Vinger af sølv er fortsættelsen til Det gyldne bur, som dog også har tråde til Fjällbacka, men ikke til Erica Falck og Patrick Hedström.

Fra forlagets beskrivelse:

“Netop som Faye tror, alt er godt igen, er hendes tilværelse endnu en gang i fare. Hun har skabt sig et nyt liv i udlandet, eksmanden, Jack, sidder i fængsel, og hendes virksomhed, Revenge, er i kraftig vækst. Men da Revenge står foran en storstilet lancering i USA, dukker en alvorlig trussel mod virksomheden op, og Faye er tvunget til at rejse hjem til Stockholm. Med hjælp fra en håndplukket gruppe af kvinder må hun kæmpe for at redde Revenge – og for at redde sig selv og dem, hun elsker.”

Billede af: Vinger af sølv af Camilla LäckbergVinger af sølv af Camilla Läckberg

Allerførst – læs bøgerne i rækkefølge! Jeg synes, at det er meget vigtigt at kende hele Fayes historie og baggrunden for nogle af hendes handlinger.

Vinger af sølv er som Det gyldne bur er en psykologisk thriller, Vinger af sølv har også en snert af domestic noir over sig, men slet ikke på samme måde som den første bog. Serien om Faye er noget helt helt andet end krimiserien om Fjällbacka, det synes jeg er vigtigt at være opmærksom på, så man kan sætte forventningerne efter det. Vinger af sølv er som Camilla Läckbergs øvrige bøger både velskrevet og ganske læsevenlig.

Bøgerne om Faye foregår for den største del af tiden i et overklasse-miljø, som jeg kun kender sporadisk – men jeg opfatter det som om, at dette miljø og personerne i det, er noget alle har viden om/kendskab til – eller måske oven i købet selv færdes i, og det kan måske godt få historien og personerne til at fremstå lidt utroværdigt. Men det er jo også fiktion, så det går nok – og bogen fængede helt bestemt alligevel.

Faye beskrives rigtig fint, men alligevel har jeg svært ved at komme tæt på hende. Det er helt sikkert en fordel at have læst Det gyldne bur først, men selvom jeg nu har tilbragt længere tid i hendes selskab og faktisk også, i hvert fald til dels, forstår en del af hendes handlinger, så er jeg alligevel ikke særlig vild med hende. Jeg ved simpelthen ikke, om jeg skal holde med hende, ønske det bedste for hende – eller tage afstand til hendes forehavende… et eller andet sted, så gør jeg nok det første, selvom jeg alligevel ikke synes, at alle hendes handlinger er helt efter bogen… Det er både spændende og virkelig hårrejsende at læse om Fayes opvækst med vold og misbrug – og som om det ikke er nok, så rækker det også uden for hjemmets fire vægge. Denne del er selvfølgelig med til at danne et billede af Faye og ikke mindst viser det, hvad hun har med sig i bagagen.

De øvrige personer i bogen er ikke nogen, som jeg føler, at man skal have et særligt forhold til. Alle er beskrevet, så de passer fint ind i handlingen. Men jeg må erkende, at jeg synes, at der er en tendens til at alle er ens fx. er alle mænd nogle magtsyge idioter – og kvinder er forfulgte og bliver behandlet dårligt. Og selv når man tror, at det måske går godt – ja, hvem ved, så er det måske alligevel ikke så rosenrødt…?!

Sådan skrev jeg i anmeldelsen af Det gyldne bur: “Et par enkelte små anker har jeg dog, jeg synes, at bogen signalerer at penge er lig med løsning af problemer – og omvendt.” Lige netop dette indtryk får jeg også, når jeg læser Vinger af sølv.

Nu kan det måske virke mærkeligt, at jeg vælger at give 5 stjerner til Vinger af sølv, når jeg nok har virket lidt negativ i en del af anmeldelsen. Men jeg må sige, at selve handlingen og temaerne, om hævn, vold mod kvinder, misbrug og så videre overskygger det negative – og samtidig kunne jeg bare lidt bedre lide denne bog end den første. Jeg ser frem til at høre mere om Faye – Vinger af sølv slutter som Det gyldne bur med noget af en cliffhanger – så jeg tænker, at vi ikke har hørt det sidste fra/om Faye.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine5 af 6 stjerner /Tine

Forlag: People’sPress
ISBN: 9788772009452
Udgave: 1. udg. 18.09.2020
Originaltitel: Vingar av silver
Oversætter: Louise Ardenfelt Ravnild
Sider: 322

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.