Med hænderne fulde af Fire and Blood lader det til, at forfatter George R. R. Martin atter må udskyde sin længe ventede fortsættelse i serien A song of Ice and Fire.

”Bogen hedder Winds of Winter. I over 20 år har jeg sagt, at Winter is coming. Vinter er den årstid, hvor alting dør, og det er koldt og mørkt. Og mange karakterer befinder sig i et virkeligt mørkt sted,” fortæller han på sin blog.

Ventetiden mellem A Dance with Dragons og The Winds of Winter har været lang – rigtig lang. Da den nyeste bog udkom, skønnede Martin, at det ville tage tre år at færdiggøre WoW – dette sagt helt tilbage i 2011. Kort tid efter ændrede han det dog til, at den var færdig, når den var færdig.

”Jeg er ikke færdig med bogen endnu, men jeg har gjort fremskridt. Dog ikke nær så meget, som jeg havde håbet på for et år siden. Jeg tror, at den bliver klar til i år (men hey, det troede jeg også sidste år),” fortæller han på sin blog. Det langsomme tempo kan skyldes de meget mørke kapitler, der gør sig gældende i den nye bog. Den sidste bogs titel A Dream of Spring forlyder da også om, at alting skal se sortest ud, før lyset bryder – og Winds of Winter er vist både karakterernes såvel som forfatterens pinefulde, mørke periode.

I mellemtiden er hænderne fulde af encyklopædien Fire and Blood om Westeros, et værk i to bind, hvor det ene planlægges at udkomme før Winds of Winter, og den anden efter. Derudover er den ottende og sidste sæson af Game of Thrones-serien på HBO i fuld gang og indeholder endnu uudgivet materiale fra seriens sidste bog A Dream of Spring.