Den britiske forfatter og debattør Zadie Smith kommer til Word Festival 2024, der afholdes i Odense

Odenses Word Festival har offentliggjort et program, der byder på en perlerække af toneangivende forfattere, meningsdannere og debattører. Du kan til Word Festival blandt andre opleve Svend Brinkmann, Uffe Elbæk og Emma Holten – og nu har de også annonceret deres hovednavn: Den britiske forfatter og essayist Zadie Smith. Det skriver festivalen i en pressemeddelelse.

Zadie Smith er forfatteren bag de prisvindende og internationalt anerkendte romaner Hvide tænder (Rosinante, 2000), Swing Time (Rosinante, 2017), og snart udgiver hun sin næste bog på dansk, Bedrageren, der udkommer på Politikens Forlag til januar. Hendes debutroman Hvide tænder er oversat til over 20 sprog og vandt adskillige priser, bl.a. The Guardian First Book Award, Whitbread First Novel Award og The Commonwealth Writers Prize.

– Zadie Smith har været på toppen af vores ønskeliste af hovednavne, og vi er stolte af at kunne præsentere hende. Det er også fantastisk, at hendes næste udgivelse, Bedrageren, udkommer i Danmark til januar, så hun er højaktuel til festivalen, fortæller Emil Nutzhorn fra Word Festival.

Zadie Smith er en af vores tids mest betydningsfulde forfattere og udforsker i sine værker komplekse temaer som identitet, kultur og race. På Word Festival kan du opleve hende i samtale med Weekendavisens Kathrine Tschemerinsky om Bedrageren, der bygger på en virkelig retssag fra 1870’ernes England, og som allerede har fået en række 5-stjernede anmeldelser i internationale medier.

Festivalen, der finder sted fra 2. til 4. februar 2024, er samlingspunkt for international kultur. Her kan man, foruden en række internationalt anerkendte forfattere, møde nogle af de mest indflydelsesrige meningsdannere og debattører i ind- og udland og høre dem dykke ned i emner som eksistens, klima, mangfoldighed og meget, meget mere.

Foto: Ben Bailey-Smith