Christen Bonde


Vi bygger skibet, mens vi sejler

For et år siden fik Forlaget Zara nyt liv – og den værst tænkelige start. I dag er de tre kvinder bag forlaget fulde af optimisme og gåpåmod.

Læs mere

Uglen i skumringstiden

Når bogens førstefødselsret i mediernes arvefølge er udvandet, kan man med stor kraft analysere det dybeste lag – skriften. Det gør Marie Møller Kristensen glimrende i sin bog om skrift.

Læs mere

Rätt kackig

Bøgerne var tydeligvis ikke Amazon´s hovedinteresse, da onlinehandelsgiganten slog dørene op i Sverige i går. Bogbranchen synes at være fredet – i første omgang.

Læs mere

Undersøgelse om sexchikane

Interesseorganisationerne Danske Forlag, Dansk Forfatterforening og Danske Skønlitterære Forfattere søsætter den annoncerede undersøgelse af uønsket seksual opmærksomhed i bogbranchen.

Læs mere

Usandsynlig boghandel

Litteraturen lever og ånder i den nyåbnede boghandel Litteraturhuset i den idylliske bymidte i Svendborg. Indehaver Anna Holmgaard fortæller om tankerne bag butikken

Læs mere

Det sanseaktiverende værk

Kvalitet og nytænkning tegner storværket om det ukendte Kronborg. Forfatter Anja Vilgaard fortæller om stærke kvinder og mænd, det taktile indtryk og bogens rolle i den moderne verden.

Læs mere

Verdensbogugen blev en succes

I en uge i starten af september kunne børn enten afhente en gratis bog i deres lokale boghandel eller downloade den som lydbog. Verdensbogugen blev en stor succes, lyder det både fra Boghandlerforeningen og fra Saxo.com.

Læs mere

Drømme i Diamanten

Om et par dage åbner udstillingen Drømmebøger på Den Sore Diamant med bidrag fra en lang række mikroforlag. Arrangørerne lover at udfordre vores syn på, hvad en bog er og kan (være).

Læs mere

Afsked med stil

Da Storkfelt Bog & idé i Holbæk måtte lukke, mødte tre tidligere og nuværende forlagsrepræsentanter uventet op med langstilkede røde roser for at sige ordentligt farvel. Butikken lever videre med nye ejere.

Læs mere

Mere end pauker

I år blev Krimimessen afløst af Krimidag på Horsens Bibliotek, et fint arrangement med stof til eftertanke om krimiens udvikling, forfatternes rolle i markedsføringen, universer kontra serier og meget andet.

Læs mere

Streamet fællesskab

De digitale vinde blæser mildt. Jannie Tolstrup, festivalkoordinator ved Fantasyfestival, fortæller om festivalens muligheder og begrænsninger i den digitale verden.

Læs mere

Mod, medvind og penge

De poetiske og litterære græsrødder hjemmehørende i Poesiens Hus har netop modtaget flere store, fornemme støttebevillinger. Karen Siercke, der er daglig leder, fortæller.

Læs mere

Elefanten i rummet, 2

Hvordan opleves Corona-tiden? Vi spørger en lille håndfuld forlagsfolk. I dag Jacob Søndergaard fra Gutkind.

Læs mere

At finde balancen

Dafolo har sat en klar kurs for de kommende år. Vi taler med adm. direktør Henrik Brandt om retning og udfordringer – det sidste både for virksomheden og for bogbranchen.

Læs mere

Elefanten i rummet

I denne miniserie spørger vi en håndfuld bogmennesker, hvordan de oplever denne mærkelige tid. Allan Lillelund Andersen, forlægger på Silkefyret, lægger ud. Han arbejder i øjeblikket på en nyoversættelse af en Fallada-klassiker.

Læs mere

Håbets princip

Claus Clausen ser afsæt i mere end 50 år som forlægger på situationen i bogbranchen lige nu. Tiderne Skifter-stifteren er aktuel med sit mikroforlag Epilog. 

Læs mere

Agent i en digital tid

Bøgernes højsæson er over os – i år i dobbelt potens med en flodbølge af udskudte titler i udlandet. Monica Gram fra Copenhagen Literary Agency fortæller om tilpasninger til en ny situation.   

Læs mere

Fokus i tankemylderet

På Vejle Bibliotekerne har man arbejdet med Guidet fælleslæsning for PTSD-ramte krigsveteraner. Bibliotekar Lene Henriksen fortæller om det vellykkede projekt.

Læs mere

Ekstremt omhyggelig – hele tiden

Oversætter Mette Holm, der – især – arbejder med japansk, fortæller i dette interview om vigtigheden af at fange sprogets rytme, når skriften bevæger sig mellem kulturer.

Læs mere

Det begavede møde med teksten

Lydbøger er et ungt medie midt i tidens strøm. Talelærer Knud Lindholm Lau fortæller om kravene til den gode lydbogsoplæser.

Læs mere

Det handler om lystlæsning – og mere til

Verdensbogugen skydes i gang på lørdag, og i år er lydbogen kommet med. Vi taler med Natasha Brandt fra Saxo.com og Bo Dybkær fra Boghandlerforeningen om tanken bag kampagnen.

Læs mere

En unik CSR-sag

Forlægger og forfatter Johan Ottosen har sammen med store spillere på bogmarkedet udgivet særudgave af bestsellerroman. Hele omsætningen doneres til Kræftens Bekæmpelse.

Læs mere

Magi efter fyraften

Forventningerne var store til Kulturmødet Mors’ debat om bogens fremtid. For mange emner, spredt vilje til at gå til stålet og uigennemsigtige præmisser forplumrede de mange synspunkter.

Læs mere

Kun få udskudte udgivelser

OPDATERET: Store danske forlag har kun udskudt ganske få titler fra foråret til efteråret på grund af COVID-19-krisen, viser en rundspørge. Situationen er helt modsat i Storbritannien.

Læs mere

Fra konkurrenter til samarbejdspartnere

Danmarks to største boghandler er blevet familiemedlemmer. Clea Bautista fra Arnold Busck Købmagergade og Dan Gildin Kragelund fra Politikens Boghal fortæller, hvordan det spænder af.

Læs mere