Erhvervsmediet ’MarketConnect’ har for nylig udvidet det daglige nyhedsflow med egen podcast, ’SelskabsDialogen’.

Man satser på audio, fordi lydmediet kan noget særligt, og for at række ud til nye mediebrugere.

– Vi kommer langt bedre rundt om emnerne, og vi udkommer i meget længere formater end i artikler. Podcast-formatet tillader, at man går mere i dybden med specifikke emner, og på en anderledes, mere interessant måde, siger redaktør Klaus Thodsen, der ene mand redigerer og skriver – og er podcastvært – til ‘Bogmarkedet Audio’.

– Der er nok at tage fat på, men det er ikke en overvældende arbejdsbyrde også at lave podcast. Det handler om at sætte tid af til begge dele og så indse, at skal jeg forberede podcast i dag, så kommer der måske lidt mindre aktivitet på Marketconnect, end på en ‘normal’ dag, siger Klaus Thodsen, og uddyber:
– Jeg vælger som regel at invitere virksomheder, som jeg kender lidt til som journalist. På den måde er en del af research-arbejdet allerede på plads.

Der er tale om et enkelt koncept, også af praktiske hensyn. Der er én gæst og ét overordnet emne. Kollegaerne hos kommunikationsbureauet PressConnect optager og redigerer programmet, hvis optagelsen skal strammes op.

– Vi prøver at optage, så der skal så lidt redigering til som muligt, og det lykkedes vældig godt. Optagelserne bliver redigeret lidt, og der cuttes måske et minut eller to. Der indsættes lidt underlægning, men ellers er målet, at det skal være så plug and play som muligt.

Denne sæson af SelskabsDialogen har kredset om scale-up-virksomheder og de udfordringer, de står overfor, når der søges investorer. Klaus Thodsen udvælger én virksomhed og én person, der passer på emnet.

– Derfor har vi haft gæster som André Fehrn, CEO i Shape Robotics, der er gået stort ind på det rumænske marked. og Troels Grene, CEO i Flow Loop, der har fået møbelgiganten IKEA som investor. Deres historier er interessante for virksomheder, der står i samme situation. Men samtidig er interviewet på et niveau, der ikke kræver dyb indsigt eller branchekendskab.

Udover SelskabsDialogen udkommer PressConnects direktør Morten Huse Eikrem-Jeppesen med to podcasts: Bestyrelsen, der dækker alt om bestyrelsesarbejde, og Specialisthjørnet, der går dybt ned i højt specialiserede områder som eksempelvis NIS2.

MarketConnect er en del af Connect-gruppen, som arbejder med PR, omdømmehåndtering og videoproduktion (PressConnect) og public affairs (PublicConnect)