Frantumaglia

  • Nye udgivelser
  • 30/08/2018
  • C&K

Undertitel: Mit liv i ordene
Forfatter: Elena Ferrante
Omslag: Indbundet
Forlag: C&K

Her får vi endelig lov til at kigge med i skrivebordsskufferne hos den forfatter, der gav os Napoli-romanerne og flere andre højt elskede bøger. Over tyve års breve, essays, overvejelser og interviews samler sig til et unikt billede af en forfatter, som for mange er legemliggørelsen af, hvad det vil sige at elske det skrevne ord.

Her taler Ferrante åbent og frimodigt om, hvorfor hun som forfatter har valgt at træde om bag sine romaner og være anonym, om sine bekymringer og glæder over filmatiseringerne, om skriveblokeringer, om Italien, om moderskab og feminisme, barndom og fantasi. Resultatet er et spillevende, intimt selvportræt af en arbejdende forfatter.
Den italienske forfatter Elena Ferrante debuterede med romanen Besværende kærlighed i 1992. Herefter udgav hun romanerne Forladte dage og Dukken der blev væk. Hun har fået et internationalt gennembrud med romankvartetten om to piger fra Napoli, Elena og Lila, som man følger gennem 50 år: Min geniale veninde, 2014, Historien om et nyt navn, 2015, Dem der flygter og dem der bliver, 2015 og Det forsvundne barn, 2016. Alle foreligger i dansk oversættelse ved Nina Gross. I foråret 2018 udkommer Frantumaglia, (Splintring), der er en samling af breve og interviews ved Ferrante.
Elena Ferrante, der er en af Italiens største samtidsforfattere, er et pseudonym.

Fakta om bogen
Titel: Frantumaglia
Undertitel: Mit liv i ordene
Forfatter: Elena Ferrante
Omslag: Indbundet
Forlag: C&K


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere