Forfatter Lise Nørgaard er død. Hun blev 105 år gammel

Journalist, forfatter og manuskriptforfatter Lise Nørgaard er sent søndag aften død, oplyser hendes familie til Ritzau.

Lise Nørgaard er født i Roskilde i 1917 og debuterede i 1959 med romanen Med mor bag rattet. Sidenhen har hun stået bag et lang række bøger og manuskripter og er bedst kendt for successerierne Matador og Huset på Christianshavn og sine erindringer i bøgerne Kun en pige og De sendte en dame.  sidste udgivelse blev Lise. Et livsværk, der udkom i efteråret 2022.

Lise Nørgaards datter, Bente Flindt Sørensen, siger på vegne af familien:

– Min mor var dybt taknemmelig for sine mange venskaber med yngre som ældre, som hun bevarede helt frem til sin død, og for de utroligt mange mennesker hun mødte på sin vej, eller som fulgte hende, og som har omfattet hende med stor kærlighed og overvældende positiv interesse. Hun var en frontløber og en rollemodel og til stor inspiration for sine børn, børnebørn og oldebørn. Vi har alle nydt godt af hendes kærlighed, livserfaring, kloge råd og positive og humoristiske tilgang til tilværelsen. Vi er taknemmelige for at have fået lov at have hende i vores liv så længe, og hun efterlader et stort savn.

Lise Nørgaard har blandt andet vundet Bog & Idé-prisen i 1992, De Gyldne Laurbær i 1993 og i 1994 blev hun slået til ridder af Dannebrogordenen.

Lise Nørgaard vil blive bisat fra Sankt Pauls Kirke i København, og nærmere information herom følger. Indtil da beder familien om ro til at mindes en enestående mor, mormor og oldemor.

Fotograf: Tine Harden, 2014